Dani Sveučilišta u Rijeci - 2019.

21. svibnja 2019., u sklopu 46. Dies Academicus Sveučilišta u Rijeci dodijeljena su akademska priznanja za 2018. godinu za nastavnu izvrsnost nastavnicima u znanstveno-nastavnom i suradničkom zvanju. Priznanja su primili i djelatnici Građevinskog fakulteta u Rijeci, doc. dr. sc. Vedran Jagodnik s Katedre za geotehniku i doc. dr. sc. Nino Krvavica s Katedre za hidrotehniku.
 

    

Prof. dr. sc. Željko Arbanas, član suradnik Akademije

Na 37. godišnjoj Skupštini Akademije tehničkih znanosti Hrvatske koja je održana 20. svibnja 2019. godine u Auli Sveučilišta u Zagrebu naš redoviti profesor Željko Arbanas izabran je za člana  suradnika Akademije u Odjelu građevinarstvo i geodezija. Čestitamo!

 

Dobitnik nagrade zaklade Sveučilišta u Rijeci za 2017. god. je dr. sc. Nino Krvavica

Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a na prijedlog stručnog povjerenstva, na svojoj je 79. sjednici donio Odluku o dodjeli nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci za kalendarsku godinu 2017.
Odluku u cijelosti, kao i obrazloženje odluke, možete pročitati  OVDJE.
Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci svake se godine dodjeljuje najzaslužnijim mladim i iskusnim znanstvenicima i umjetnicima koji su iznimnim doprinosom u znanstveno-istraživačkom i umjetničkom radu, odnosno svojim javnim i sveukupnim djelovanjem pridonijeli razvoju znanosti i umjetnosti na Sveučilištu u Rijeci, te akademskoj i široj zajednici.
Za kalendarsku godinu 2017. ukupno je dodijeljeno sedam nagrada, dvije u kategoriji znanstvenik, četiri u kategoriji mladi znanstvenik, te nagrada za životno djelo.
Svečana dodjela godišnjih nagrada bit će održana 20. prosinca 2018. s početkom u 13:30 sati na rektoratu Sveučilišta u Rijeci (dvorana Aula Magna, Trg braće Mažuranića 10).
Iskrene čestitke svim nagrađenima!
 
 

Nagrada Bina Istre

U prvom krugu Natječaja za studentske inovacije 2018. Bina Istre, odukupno  48 vrlo interesantnih ideja studentskih timova iz Pule, Rijeke i Zagreba (Sveučilište Juraj Dobrila, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Građevinski fakultet u Rijeci, Veleučilište u Rijeci, Zagrebačka škola ekonomije i managementa, Građevinski fakultet u Zagrebu i Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu), 11 timova je prošlo u drugi (finalni) krug Natječaja u kojem su studenti trebali detaljno razraditi i prezentirati svoju ideju, a među kojima je jedan tim s našeg Fakulteta:
 
  • Tim Zemaljska cesta, predstavnik tima Adnan Delić s projektom „Solarni paneli kao glavni izvor energije“
 
U finalu Natječaja, odabrani studentski timovi su pred Selekcijskom komisijom Bina-Istre imali po 15 minuta za prezentiranje razrađene projektne ideje i uvjeravanje Selekcijske komisije Bina-Istre da baš njihova ideja (na temelju prethodno definiranih kriterija) bude odabrana za osvajanje glavnih nagrada.
 
Nastavno na prethodno navedeno, veliko nam je zadovoljstvo obavijestiti Vas da je Bina-Istra prepoznala kvalitetu i inovativnost studentskog tima „Zemaljska cesta“ s projektom „Solarni paneli kao glavni izvor energije“ te je istom odlučila dodijeliti posebnu nagradu od 5.000,00 kn.

Nagrade Hrvatske komore inženjera građevinarstva – KOLOS za 2018. godinu

 14. lipnja 2018. godine su u Opatiji, u okviru plenarne sjednice Dana ovlaštenih inženjera građevinarstva, dodijeljeni su KOLOSI - nagrade Hrvatske komore inženjera građevinarstva za iznimne rezultate trajne vrijednosti na unapređivanju i razvoju struke, za javnu prepoznatljivost i priznatost te razvoj tehničkog stvaralaštva u Republici Hrvatskoj i u svijetu; za izuzetna inženjerska dostignuća primijenjena u izgradnji objekata i doprinos razvoju i unapređenju graditeljske djelatnosti.
Među nagrađenima su i:

prof. emeritus dr. sc. Mehmed Čaušević, dipl. ing. građ. koji je dobio nagradu KOLOS za životno djelo, te

mr. sc. Ivan Palijan, dipl. ing. građ., doktorski student GF Rijeka,koji je dobio nagradu KOLOS za posebna postignuća u struci u kategoriji Konstrukcije (projekt konstrukcije hotela Park u Rovinju).


Nagrada KOLOS professoru emeritusu Mehmedu Čauševiću

KOLOS - nagrada Hrvatske komore inženjera građevinarstva ove godine je  na 13. Danima  Hrvatske komore  inženjera  (Opatija 14.-16. lipnja 2018.) dodjeljena professoru emeritusu Mehmedu Čauševiću.

Nagrada KOLOS dodjeljuje  se:
  • za iznimne rezultate trajne vrijednosti na unapređivanju i razvoju struke,
  • za javnu prepoznatljivost i priznatost te razvoj tehničkog stvaralaštva u Republici Hrvatskoj i u svijetu;
  • za izuzetna inženjerska dostignuća primijenjena u izgradnji objekata konstrukcije;
  • za poticanje investicija i doprinos razvoju i unapređenju graditeljske djelatnostDani Sveučilišta u Rijeci

Na svečanosti Dana Sveučilišta u Rijeci održanoj 17. i 18 svibnja 2018. godine promovirani su i nagrađeni naši zaposlenici i student. Rektorica je titulu Profesora emeritusa dodijelila umirovljenom prof. dr. sc. Čedomiru Bencu, a prof. dr. sc. Svjetlana Feretića promovirala je u trajno zvanje profesora. Nagrade za nastavnu izvrsnost dobili su doc. dr. sc. Edita Papa Dukić i asistent Josip Peranić. Rektorovu nagradu za izvrsnost primio je student druge godine Diplomskog sveučilišnog studija Marko Šperanda.