Znanstveno nastavni susreti petkom (2)

Znanstveno nastavni susreti na Građevinskom fakultetu organiziraju se od 2005. godine s ciljem približavanja znanstvenih istraživanja, nastalih iskustava, iskustava u prijavljivanju i sudjelovanju na projektima i drugim temama zanimljivim našim kolegama i široj javnosti.
Pridružite nam se petkom, na mrežnim predavanjima putem Zoom-a: https://zoom.us/j/7816498608 .
Program predavanja u siječnju, veljači i ožujku nalazi se na poveznici.

Znanstveno nastavni susreti- prešli smo online!

Zadnje predavanje u sklopu ciklusa predavanja „Znanstvena istraživanja, projekti i studiranje na Građevinskom fakultetu u Rijeci“ održat će nam naša kolegica Sara Pajlić u petak 18. prosinca 2020. godine u 13h. Tema izlaganja je Fizički model klizišta, a pridružiti nam se možete online na slijedećoj poveznici: https://zoom.us/j/7816498608

 

Izložba inovacija u građevinarstvu (2)

SUIR Savez udruga inovatora Rijeka organizira  4. ADRIATECH - Hrvatsku izložbu inovacija u građevinarstvu koja će se održati od 26. do 30. listopada 2020. u auli Građevinskog fakulteta koji je smješten u Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Suorganizatori izložbe su UIH Udruga inovatora Hrvatske Zagreb i Građevinski fakultet u Rijeci,uz suport Centra za inovacije i transfer tehnologije Rijeka. Na izložbi će biti predstavljeno 35 inovacija iz Istarske, Karlovačke, Varaždinske, Vukovarsko-srijemske, Zagrebačke, Primorsko - goranske županije, Splitsko - dalmatinske županije i grada Zagreba, kao i inovacije Građevinskog fakuteta u Rijeci.
Osnovni cilj izložbe je približiti inovacije akademskoj zajednici, uvažavajući aktivnosti koje provodi Nacionalno inovacijsko vijeće, kojim uz ministra gospodarstva supredsjedava ministar znanosti. U svim europskim dokumentima, a posebice Strategiji pametnog, održivog i uključujućeg rasta Europa 2020, pridruženim stožernim inicijativama Inovacijska unija i Digitalna agenda za Europu te programskom okviru Obzor 2020, povezuju se istraživanja i inovacije te razrađuje trokut znanja između obrazovanja, istraživanja i inovacija što čini temelj za postizanje sinergijskih učinaka ulaganja u znanost i inovacije iz nacionalnih, regionalnih i međunarodnih fondova. Izložba će doprinijeti jačanju mehanizama transfera znanja, tehnologije i intelektualnog vlasništvas javnih sveučilišta u gospodarstvo te komercijalizaciju rezultata istraživanja.
 
Arhimed academia UIH-a će u sklopu izložbe organizirati predavanje „Pregled oblika i postu-paka zaštite intelektualnog vlasništva“ s naglaskom na zaštitu rezultata znanstveno istraživačkog rada, koje će održati gosp. Rene Kajp, dipl.ing. Predavanje će se održati u ponedjeljak, 26. listopada u 10:00 sati u dvorani G-205 Građevinskog fakulteta u Rijeci.

Novi list
 

Zbornik radova GF za 2019. godinu, Knjiga XXII (2)

Pozivamo vas na svečanu promociju Zbornika radova Građevinskog fakultet u Rijeci za 2019. godinu, Knjiga XXII.,  koja će se održati 30. siječnja 2020.  godine, s početkom u 12:00 sati u dvorani G-003.
Nadamo se da ćete nam se pridružiti u što većem broju.

9. međunarodna konferencija o industrijskoj baštini (2)

9. međunarodna konferncija o industrijskoj baštini odražti će se na Filozofskom  fakultetu Sveučilišta u Rijeci, Kampus,Sveučilišna avenija 4, Rijeka, Hrvatska
 
od 22. – 23. svibnja 2020.
 
Glavna tema konferencije je Industrijsko našljeđe nakon 1945. Poziv 
 

Građevinski fakultet u pojektu od 3,6 milijuna eura


Riječani će se baviti nelinearnom statičkom i dinamičkom analizom ponašanja satelitskih antena za vrijeme lansiranja, kada su izložene ekstremnom inercijalnom opterećenju i visokofrekventnim vibracijama. Novi list str. 16: http://novine.novilist.hr/online.php?broj=23669

Kako učiti?

22. listopada 2019. godine održana je radionica "Kako učiti?" za studente prvih godina preddiplomskih studija. Studente je kroz radionicu vodila djelatnica Sveučilišnog savjetovališnog centra, univ. spec. Ines Jakovčić.


Zajednički temelji

U razdoblju od 25. do 27. rujna 2019. godine na Građevinskom fakultetu u Rijeci održao se sedmi skup mladih istraživača iz područja građevinarstva i srodnih tehničkih znanosti pod nazivom ”Zajednički temelji”.  Kratki opis skupa (cilj održavanja)
 

 

SWARM

Na Građevinskom fakultetu u Rijeci od 18. do 20. rujna 2019. održani su u sklopu ERASMUS+ projekta SWARM (Strengthening of master curricula in water resources management for the Western Balkans HEIs and stakeholders) sastanci projektnih partnera i radionice za nastavnike. Ukupan broj sudionika kroz tri dana je iznosio 35, a uz Građevinski fakultet u Rijeci bilo je uključeno 13 parterskih institucija. više

My First Conference (2)

3. godišnja konferencija za doktorske studente "My First Conference" u organizaciji Tehničkog fakulteta, Pomorskog fakulteta i Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci održat će se u četvrtak, 12.rujna 2019.godine na Građevinskom fakultetu u Rijeci (prostorije 003/004) s početkom u 9 sati. Svi zainteresirani pozvani su na prezentacije radova doktorskih studenata koje će se održati prema programu konferencije kojeg možete preuzeti ovdje


Predavanje izv. prof. dr. sc. Ance Constantin

Izv. prof. dr. sc. Ance Constantin s Građevinskog fakulteta u Constanti (Rumunjska) je u sklopu znanstvenih i nastavnih susreta 18.4.2019. održala predavanje pod nazivom „Discharge duct protection from water hammer“. Gostovanje profesorica Constantin, u periodu od 15.04. do 20.04.2019, provedeno je u okviru CEEPUS mreže "Applied Hydroinformatics (CIII-RS-1112-03-1819)".

Dan otvorenih vrata

Dana 10. travnja 2019. godine u sklopu 17. Festivala znanosti održao se Dan otvorenih Vrata Građevinskog fakulteta u Rijeci na trsatskom Kampusu. U obilasku Fakulteta i laboratorija sudjelovali su učenici srednjih škola te zainteresirana javnost. Tijekom dana održan je niz predavanja naših nastavnika, nagrađivanih studenata te poslodavaca s ciljem približavanja građevinske struke učenicima srednjih škola, studentima te široj javnosti. 

 

Humanitarna utrka za Milu Rončević

U humanitarnoj utrci za Milu Rončević koja seodržala 31.03.2019. u kastavskoj šumi, prikupljeno je 9670kn. Utrku su organizirali koju su organizirali Građevinski fakultet u Rijeci i Studentski zbor Građevinskog fakulteta u Rijeci.
U utrci je sudjelovalo oko 250 sudionika, a prva mjesta u ukupnom poretku osvojili su redom: 1. Marin Rubinić (26min), 2. Mia Babnik, 3. Marin Babnik. Na utrci je sudjelovalo jako puno djece, pa želimo istaknuti i pobjednike među najmlađima. U dječjem poretku najbrže su bile: 1.Mia Babnik, 2. Monika Pleša i 3. Ana Pleša.
Zahvaljujemo od srca svima koji su sudjelovali!

 

   

Svečana promocija Zbornika radova Građevinskog fakulteta, knjige XXIU sklopu obilježavanja 50. godišnjice visokog obrazovanja građevinara u Rijeci dana 29. ožujka 2019.  godine, s početkom u 12:00 sati u dvorani G-003 na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci održana je promocija XXI. knjige Zbornika radova Građevinskog fakulteta.
XXI. knjigu Zbornika su predstavile dekanica izv. prof. dr. sc. Ivana Štimac Grandić i glavna urednica doc. dr. sc. Sanja Dugonjić Jovančević, a sažetke radova i priloga doc.dr.sc. Ivan Marović, doc.dr.sc. Iva Mrak, doc.dr.sc. Silvija Mrakovčić, prof.dr.sc. Nevenka Ožanić, izv.prof.dr.sc. Nana Palinić,  doc.dr.sc. Dragan Ribarić, doc.dr.sc. Paulo Šćulac, izv. prof. dr. sc. Ivana Štimac Grandić, Ksenija Tijanić, izv. prof. dr.sc. Vanja Travaš i doc.dr.sc. Goran Volf.

Promocija studenata

U sklopu obilježavanja 50. godišnjice visokog obrazovanja građevinara u Rijeci na Građevinskom fakultetu u Rijeci je dana 15. ožujka 2019. godine održana svečana promocija studenata preddiplomskih i diplomskih studija koji su studij završili na Građevinskome fakultetu u Rijeci tijekom 2018. godine.
S početkom u 11 sati promovirana je jedanaesta generacija sveučilišnih prvostupnika inženjera građevinarstva, njih 75 i jedanaesta generacija stručnih prvostupnika inženjera građevinarstva, njih ukupno 22. U 14 sati promovirana je deveta generacija magistara inženjera građevinarstva, njih 57, te osma generacija stručnih specijalista inženjera građevinarstva, njih 15.
Svečanosti promocije je vodila dekanica izv. prof. dr. sc. Ivana Štimac Grandić, uz promotore  izv. prof. dr. sc. Mladena Bulića, prodekana za poslovne odnose, izv. prof. dr. sc. Nanu Palinić, prodekanicu za nastavu i studente i izv. prof. dr. sc. Vanju Travaša, prodekana za znanstvenoistraživački rad i međunarodnu suradnju.

 

Građevinski fakultet na 16. sajmu obrazovanja EDUFairu

Prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana, dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci i pomoćnica rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržije za razvojnu politiku i promociju predvodili su tim Sveučilišta u Rijeci na 16. Sajmu obrazovanja EDUFairu 2019. u Beogradu 8. i p. ožujka.Na Sajmu je sudjelovalo šest sastavnica Sveučilišta u Rijeci (Ekonomski fakultet, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Fakultet zdravstvenih studija, Građevinski fakultet, Pomorski fakultet i Tehnički fakultet) i 11 predstavnica.
Građevinski fakultet predstavljale su doc.dr.sc. Nevena Dragičević i doc.dr.sc. Sanja Šurdonja.

više:http://www.fiuman.hr/rijecki-fakulteti-sudjelovali-na-16-sajmu-obrazovanja-edufairu-kako-bi-privukli-strane-studente/

Međunarodna konferencija „Brendiranje kulture“

Prvi dan trodnevne konferencije održan je na Građevinskom fakultetu u Rijeci, koje je bilo i suorganizator događanja. Konferenciju je otvorila Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, istaknuvši kako – jedinstveni slučaj u povijesti Europske unije da će u 2020. godini Hrvatska imati priliku predsjedati Vijećem Europe istodobno s programom Europske prijestolnice kulture, ne smijemo propustiti  iskoristiti za što bolje brendiranje Hrvatske na zemljovidu Europe.
Opširnije: https://rijeka2020.eu/medunarodna-konferencija-brendiranje-kulture-opravdala-ocekivanja/
 

Učenicima Prve riječke hrvatske gimnazije predstavljeno zanimanje sveučilišnog nastavnika i inženjera građevinarstva

Nastavnica Fakulteta, prof.dr.sc. Aleksandra Deluka – Tibljaš, sudjelovala je dana 7. veljače 2019., u aktivnostima profesionalne orijentacije koje provodi PRHG, a koje vodi psihologinja Škole Sabina Saltović. Prof. dr. Deluka-Tibljaš je učenicima završnih razreda Škole predstavila zanimanje sveučilišnog nastavnika i svoje osnovno zanimanje - zanimanje inženjera građevinarstva. Učenike je upoznala sa specifičnostima znanstveno-nastavnih radnih mjesta i ukazala na razlike sustava obrazovanja na gimnazijskoj i fakultetskoj razini te ukazala na elemente budućeg zanimanja o kojima bi trebali voditi računa već pri odabiru studija.
Učenici su posebno bili zainteresirani za predstavljanje poslova i zanimanja na kojima je moguće raditi po završetku studija Građevinarstva te je nekoliko njih iskazalo interes za upis studija.
                    

         

Komemoracija za prof. emeritusa Zorka Kosa

Povodom smrti Prof.emeritusa Zorka Kosa, dipl.ing.građ, dugogodišnjeg profesora i dekana Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci (2.2.2193. - 23.11.2018), održana je 7.2.2019 Komemeoracija na Građevinskom fakulteta ,u dvorani G-004.

novi list

Milutin Milanković – naš najveći znanstvenik među građevinarima

 
Povodom 60. obljetnice smrti poznatog matematičara, astronoma i klimatologa Milutina Milankovića na Građevinskome fakultetu Sveučilišta u Rijeci (R. Matejčić 3) održat će se 12.12.2018. prigodno predavanje pod naslovom “Milutin Milanković – naš najveći znanstvenik među građevinarima“. Predavanje će se održati u organizaciji riječke podružnice Hrvatskoga društva za mehaniku u predavaonici G-004 s početkom u 10:00 sati, a predavač će biti Gordan Jelenić.
 
Dodatne informacije o predavanju mogu se dobiti na http://www.csm.hr/?pg=vijest_detalji&lng=hr&vijest_id=288&lnk=hdm.
 
.