Naslovnica

Pokreni posao i karijeru – Career Booster se vraća u Rijeku!

Career Booster održat će se 6.-8. ožujka na Ekonomskom fakultetu, a za sudionike je odlična prilika za učenje i usavršavanje, za poslušati inspirativne priče uspješnih pojedinaca, upoznavanje s novim trendovima i tehnologijama te povezivanje s poslodavcima iz različitih djelatnosti.

Career Booster omogućava studentima i mladima omogućava da steknu znanja i vještine potrebna za brži i lakši ulazak na tržište rada. Sudionici će imati priliku steći praktična znanja i vještine iz različitih područja, naučiti kako tražiti posao, ostvariti kontakte s budućim poslodavcima, bolje upoznati svoje sposobnosti, saznati što od njih očekuju poslodavci, kako upravljati svojom karijerom te dobiti potrebne informacije i motivaciju za uspjeh na studiju i poslu.

U sklopu Career Boostera poslodavci iz različitih djelatnosti predstaviti će kompanije, selekcijske postupke, sezonske poslove, mogućnosti za praksu i zapošljavanje...Sudionici će imati priliku rješavati četiri mini case study-a kompanija iz različitih djelatnosti. Održat će se i specijalizirane radionice iz različitih područja poput financija, marketinga, IT, upravljanja karijerom, managementa, poduzetništva, prodaje, soft skillsa i dr.

Na Career Booster između ostaloga, dolaze poznati predavači – Domagoj Ostović,direktor Lloyds design studia, Nela Dunato, vlasnica studia “Nela Dunato Art & Design,Marija Mažar,vlasnica agencije Alura i osnivačica bloga Stilueta, Marko Pavičić, pokretač Motivation Up, Matija Blažević, voditelj prodaje agencije Collegium, organizator Đira po gradu, Zrce Booze Cruisea..., i brojni drugi. U sklopu speed datinga predstaviti će se brojni poslodavci poput Lidlai Valamara, pri čemu će i Lidl održati radionicu S faksa na posao.
Organizator Career Boostera u Rijeci je Start-Up udruga, Ekonomski fakultet i Centar za karijere EFRI, a u projektu će sudjelovati 20-ak kompanija, potpornih institucija poslovanja, tijela lokalne i državne vlasti, obrazovnih institucija, organizacija i udruga.

U projektu mogu sudjelovati dvije kategorije sudionika: studenti svih godina studija različitih struka (ekonomija, informatika, tehničke i humanističke znanosti...) i mlade osobe do 30 godina s VŠS i VSS. Sudjelovanje u svim aktivnostima projekta je besplatno, a prijaviti se može najkasnije od 05. ožujka.

Više informacija o projektu i načinu prijava možete pronaći na web stranicama udruge http://www.startup-udruga.hr/, facebook stranici natjecanja Career Booster ili postaviti upit na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
        
Career Booster održan je u pet gradova u Hrvatskoj, pri čemu je sudjelovalo 850 sudionika. Nakon Rijeke, slijede izdanja u još šest gradova u Hrvatskoj, a potom su predviđena gostovanja u većim gradovima JI Europe. Kroz projekt dvadesetak je sudionika zaposleno kod partnera koji su predstavili poslovne slučajeve.  Uspješne priče pojedinaca mogu se pogledati na You Tube kanalu.

 
 
.