Zbornik radova

“Zbornik radova“ je godišnje izdanje Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Kontinuirano se publicira od kalendarske  2008. godine (Knjiga XI), nastavljajući tako praksu izdavanja koja je započela davne 1972., a trajala do 1994. godine. Od izdanja za kalendarsku 2016. godinu (Knjiga XIX), časopis je dopunjen i novom cjelinom koja tematski i formom upućuje na izdvojene događaje i osobe koji su u godini izdavanja obilježili djelatnost Fakulteta te su zato značajni za njegovu vidljivost i prepoznatljivost u znanstvenom okruženju i društvenoj zajednici.
 
Temeljna svrha izdavanja “Zbornika radova“ Građevinskog fakulteta u Sveučilišta u Rijeci jest da omogući objavljivanje koautorskih radova studenta završnih godina naših Sveučilišnih i Stručnih studija i njihovih mentora, te predmetnih nastavnika i suradnika, objavljivanje samostalnih i koautorskih radova nastavnika i studenata Poslijediplomskog doktorskog studija, vanjskih suradnika Fakulteta, drugih znanstvenika sa Sveučilišta u Rijeci i Republici Hrvatskoj, stručnjaka iz gospodarstva i bliže društvene zajednice. Posredna svrha izdavanja je poticanje mladih kolega na stjecanje vještina pisanja i uređivanja radova te motiviranje za bavljenje istraživačkim radom.
 
Radovi moraju sadržavati zamjetan udio rezultata koji ranije nisu bili objavljeni, te upućivati na postojeće znanje i teme spojive s područjima djelatnosti, misije i vizije Fakulteta. Svaki rad recenzira najmanje dvoje znanstvenika u znanstvenom/znanstveno-nastavnom zvanju iz odgovarajućeg područja, djelatnika Sveučilišta u Rijeci, Građevinskih fakulteta i drugih visokoobrazovnih institucija, sastavnica ostalih Sveučilišta u RH, te priznatih stručnjaka iz lokalne i šire akademske i gospodarske zajednice. Recenzente radova odabire glavni i odgovorni urednik/urednica iz baze recenzenata, na prijedlog članova Uredničkog odbora u kojem su zastupljena sva znanstvena područja tehničkih i prirodnih znanosti unutar djelatnosti Fakulteta. Primjenjuje se klasifikacija radova prema Univerzalnoj decimalnoj klasifikaciji (UDK).
  
“Zbornik radova“ se tiska u crno-bijeloj tehnici, a cjelokupni tekst, uz originalne ilustracije u boji, dostupan je od knjige XI iz 2008. godine na mrežnoj stranici Izdavačke djelatnosti Fakulteta.

 


Izdavač: Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci
  Radmile Matejčić 3, 51000 Rijeka
Glavna i odgovorna urednica: doc. dr. sc. Sanja Dugonjić Jovančević
Impressum
Predložak za pisanje radova
Obrazac za recenziju s uputama za recenzente
Izjava o otvorenom pristupu i licenci
Politika samoarhiviranja
Izjava o etici objavljivanja
ISSN: 2584-6159 (Online)
  0350-8552 (Tisak)

Knjiga XXI

Otvoren je poziv za dostavu sažetaka za Zbornik radova, Knjiga XXI za 2018. godinu.

Sažetke radova možete u elektroničkoj formi i zadanom predlošku dostaviti na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 30.08.2018.


Planirani rokovi pripreme Knjige XXI:  
Rok za slanje sažetka    30.08.2018.
Obavijest o prihvaćanju sažetka 10.09.2018.
Rok za slanje cjelovitog rada 20.10.2018.
Planirani rok za objavu Knjige XXI  veljača 2019.  Knjiga XX

Glavna i odgovorna urednica: doc. dr. sc. Sanja Dugonjić Jovančević  
Godina izdanja: 2017.  
Impressum knjige XX  
Sadržaj  
   
   
   
   
   
   
   
Arhiva