Erasmus / Erasmus+

ERASMUS+ je novi program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport za razdoblje od 2014. do 2020. Planirani budžet za sedmogodišnje trajanje Erasmus+ programa iznosi 19 milijardi eura. Erasmus+ okuplja sve dosadašnje europske i međunarodne projekte i inicijative u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta, te zamjenjuje sedam postojećih programa: Program za cjeloživotno učenje (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), Mladi na djelu te pet programa međunarodne suradnje (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulin i program suradnje s industrijaliziranim državama i teritorijima). Predviđeno je da u okviru Erasmus+ programa 5 milijuna osoba dobije priliku studirati ili usavršavati se u inozemstvu.

Detaljnije na stranicama Sveučilišta u Rijeci Erasmus koordinator: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
Obavijest o natječaju za  mobilnost studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja u ak.god. 2015./2016.: 


Sveučilište u Rijeci će 02. ožujka raspisati nove natječaje za dodjelu stipendija studentima i nastavnom / nenastavnom osoblju u okviru Erasmus programa za akademsku godinu 2015./2016. Natječaj će se zaključiti 03. travnja 2015. za studente i 20. travnja 2015. za osoblje.
 
Ured za mobilnost/Erasmus Sveučilišta u Rijeci organizirat će informativne dane o Erasmus programu i otvorenom natječaju na sastavnicama koje iskažu interes u tom pogledu. Zamišljeno je da predstavnici Ureda na sastavnici provedu 1-2 sata na Erasmus info-štandu kako bi se pružila prilika svim zainteresiranim studentima i osoblju da osobno dobiju odgovore na svoje upite vezane uz Erasmus razmjenu.
 
Također, Ured za mobilnost/Erasmus će na rektoratu Sveučilišta održati prezentaciju o otvorenom natječaju 10. ožujka 2015. Prezentacija je namijenjena svim zainteresiranim studentima i članovima osoblja Sveučilišta.


Natječaj za mobilnost studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja u ak.god. 2015./2016.

 

Natječaj za mobilnost studenata radi studijskog boravka u zimskom semestru, ljetnom semestru ili cijeloj ak.god. 2015./2016. Natječaj
     
Natječaj za mobilnost studenata radi obavljanja stručne prakse u ak.god. 2015./2016. Natječaj
     
Natječaj za nastavno i nenastavno osoblje za mobilnost u ak.god. 2015./2016. NatječajSveučilište u Rijeci će 23. lipnja 2015. raspisati II. natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u ak. godini 2015./2016. obzirom da je nakon prvog natječaja ostalo neutrošenih sredstava.
 
Rok za prijavu je 15. rujna 2015. 
 
Detaljne informacije o Erasmus programu, tekst natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta www.uniri.hr pod rubrikom Međunarodna suradnja, Erasmus.

► Tekst natječaja

ErasmusIntern, projekt Erasmus studentske mreže (ESN), nova je platforma na kojoj studenti mogu pretraživati ponude za stručnu praksu te pronaći informacije o organizacijama/poduzećima koje ih nude. Studenti zainteresirani za stručnu praksu u inozemstvu ovdje mogu pregledavati ponude, stvarati svoje online profile te se prijavljivati mogućim poslodavcima, a organizacije/poduzeća također mogu pretraživati prijave studenata te provjeriti odgovaraju li njihovim slobodnim radnim mjestima.
Poveznica 
Popis kolegija koji se u ak.god. 2015./2016. na GF mogu izvoditi na stranom jeziku