Erasmus+

ERASMUS+ je novi program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport za razdoblje od 2014. do 2020. Planirani budžet za sedmogodišnje trajanje Erasmus+ programa iznosi 19 milijardi eura. Erasmus+ okuplja sve dosadašnje europske i međunarodne projekte i inicijative u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta, te zamjenjuje sedam postojećih programa: Program za cjeloživotno učenje (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), Mladi na djelu te pet programa međunarodne suradnje (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulin i program suradnje s industrijaliziranim državama i teritorijima). Predviđeno je da u okviru Erasmus+ programa 5 milijuna osoba dobije priliku studirati ili usavršavati se u inozemstvu.

Detaljnije na stranicama Sveučilišta u Rijeci Erasmus koordinator: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
Obavijest o natječaju za  mobilnost studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja u ak.god. 2018./2019.: 


Sveučilište u Rijeci raspisalo je 1. veljače 2018. godine, u okviru Erasmus+ programa, Natječaj za stručnu praksu u akademskoj godini 2018./2019. s rokom prijave do 3.4.2018. godine.

Sveučilište u Rijeci raspisat će 1. ožujka 2018. godine, u okviru Erasmus+ programa, Natječaj za studijski boravak studenata i Natječaj za mobilnost osoblja u akademskoj godini 2017./2018. s rokom prijave do 3. travnja 2018. godine.
 

Detaljne informacije o Erasmus+ programu, tekst natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta na poveznici.
ErasmusIntern, projekt Erasmus studentske mreže (ESN), nova je platforma na kojoj studenti mogu pretraživati ponude za stručnu praksu te pronaći informacije o organizacijama/poduzećima koje ih nude. Studenti zainteresirani za stručnu praksu u inozemstvu ovdje mogu pregledavati ponude, stvarati svoje online profile te se prijavljivati mogućim poslodavcima, a organizacije/poduzeća također mogu pretraživati prijave studenata te provjeriti odgovaraju li njihovim slobodnim radnim mjestima.
Poveznica 
Popis predmeta koji se mogu izvoditi na stranom jeziku - ak. god. 2017./2018.