Građevinski fakultet u rpojektu od 3,6 milijuna eura


Riječani će se baviti nelinearnom statičkom i dinamičkom analizom ponašanja satelitskih antena za vrijeme lansiranja, kada su izložene ekstremnom inercijalnom opterećenju i visokofrekventnim vibracijama. Novi list str. 16: http://novine.novilist.hr/online.php?broj=23669

Kako učiti?

22. listopada 2019. godine održana je radionica "Kako učiti?" za studente prvih godina preddiplomskih studija. Studente je kroz radionicu vodila djelatnica Sveučilišnog savjetovališnog centra, univ. spec. Ines Jakovčić.


Zajednički temelji

U razdoblju od 25. do 27. rujna 2019. godine na Građevinskom fakultetu u Rijeci održao se sedmi skup mladih istraživača iz područja građevinarstva i srodnih tehničkih znanosti pod nazivom ”Zajednički temelji”.  Kratki opis skupa (cilj održavanja)
 

 

SWARM

Na Građevinskom fakultetu u Rijeci od 18. do 20. rujna 2019. održani su u sklopu ERASMUS+ projekta SWARM (Strengthening of master curricula in water resources management for the Western Balkans HEIs and stakeholders) sastanci projektnih partnera i radionice za nastavnike. Ukupan broj sudionika kroz tri dana je iznosio 35, a uz Građevinski fakultet u Rijeci bilo je uključeno 13 parterskih institucija. više

My First Conference (2)

3. godišnja konferencija za doktorske studente "My First Conference" u organizaciji Tehničkog fakulteta, Pomorskog fakulteta i Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci održat će se u četvrtak, 12.rujna 2019.godine na Građevinskom fakultetu u Rijeci (prostorije 003/004) s početkom u 9 sati. Svi zainteresirani pozvani su na prezentacije radova doktorskih studenata koje će se održati prema programu konferencije kojeg možete preuzeti ovdje


Predavanje izv. prof. dr. sc. Ance Constantin

Izv. prof. dr. sc. Ance Constantin s Građevinskog fakulteta u Constanti (Rumunjska) je u sklopu znanstvenih i nastavnih susreta 18.4.2019. održala predavanje pod nazivom „Discharge duct protection from water hammer“. Gostovanje profesorica Constantin, u periodu od 15.04. do 20.04.2019, provedeno je u okviru CEEPUS mreže "Applied Hydroinformatics (CIII-RS-1112-03-1819)".

Dan otvorenih vrata

Dana 10. travnja 2019. godine u sklopu 17. Festivala znanosti održao se Dan otvorenih Vrata Građevinskog fakulteta u Rijeci na trsatskom Kampusu. U obilasku Fakulteta i laboratorija sudjelovali su učenici srednjih škola te zainteresirana javnost. Tijekom dana održan je niz predavanja naših nastavnika, nagrađivanih studenata te poslodavaca s ciljem približavanja građevinske struke učenicima srednjih škola, studentima te široj javnosti. 

 

Humanitarna utrka za Milu Rončević

U humanitarnoj utrci za Milu Rončević koja seodržala 31.03.2019. u kastavskoj šumi, prikupljeno je 9670kn. Utrku su organizirali koju su organizirali Građevinski fakultet u Rijeci i Studentski zbor Građevinskog fakulteta u Rijeci.
U utrci je sudjelovalo oko 250 sudionika, a prva mjesta u ukupnom poretku osvojili su redom: 1. Marin Rubinić (26min), 2. Mia Babnik, 3. Marin Babnik. Na utrci je sudjelovalo jako puno djece, pa želimo istaknuti i pobjednike među najmlađima. U dječjem poretku najbrže su bile: 1.Mia Babnik, 2. Monika Pleša i 3. Ana Pleša.
Zahvaljujemo od srca svima koji su sudjelovali!

 

   

Svečana promocija Zbornika radova Građevinskog fakulteta, knjige XXIU sklopu obilježavanja 50. godišnjice visokog obrazovanja građevinara u Rijeci dana 29. ožujka 2019.  godine, s početkom u 12:00 sati u dvorani G-003 na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci održana je promocija XXI. knjige Zbornika radova Građevinskog fakulteta.
XXI. knjigu Zbornika su predstavile dekanica izv. prof. dr. sc. Ivana Štimac Grandić i glavna urednica doc. dr. sc. Sanja Dugonjić Jovančević, a sažetke radova i priloga doc.dr.sc. Ivan Marović, doc.dr.sc. Iva Mrak, doc.dr.sc. Silvija Mrakovčić, prof.dr.sc. Nevenka Ožanić, izv.prof.dr.sc. Nana Palinić,  doc.dr.sc. Dragan Ribarić, doc.dr.sc. Paulo Šćulac, izv. prof. dr. sc. Ivana Štimac Grandić, Ksenija Tijanić, izv. prof. dr.sc. Vanja Travaš i doc.dr.sc. Goran Volf.

Promocija studenata

U sklopu obilježavanja 50. godišnjice visokog obrazovanja građevinara u Rijeci na Građevinskom fakultetu u Rijeci je dana 15. ožujka 2019. godine održana svečana promocija studenata preddiplomskih i diplomskih studija koji su studij završili na Građevinskome fakultetu u Rijeci tijekom 2018. godine.
S početkom u 11 sati promovirana je jedanaesta generacija sveučilišnih prvostupnika inženjera građevinarstva, njih 75 i jedanaesta generacija stručnih prvostupnika inženjera građevinarstva, njih ukupno 22. U 14 sati promovirana je deveta generacija magistara inženjera građevinarstva, njih 57, te osma generacija stručnih specijalista inženjera građevinarstva, njih 15.
Svečanosti promocije je vodila dekanica izv. prof. dr. sc. Ivana Štimac Grandić, uz promotore  izv. prof. dr. sc. Mladena Bulića, prodekana za poslovne odnose, izv. prof. dr. sc. Nanu Palinić, prodekanicu za nastavu i studente i izv. prof. dr. sc. Vanju Travaša, prodekana za znanstvenoistraživački rad i međunarodnu suradnju.

 

Građevinski fakultet na 16. sajmu obrazovanja EDUFairu

Prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana, dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci i pomoćnica rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržije za razvojnu politiku i promociju predvodili su tim Sveučilišta u Rijeci na 16. Sajmu obrazovanja EDUFairu 2019. u Beogradu 8. i p. ožujka.Na Sajmu je sudjelovalo šest sastavnica Sveučilišta u Rijeci (Ekonomski fakultet, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Fakultet zdravstvenih studija, Građevinski fakultet, Pomorski fakultet i Tehnički fakultet) i 11 predstavnica.
Građevinski fakultet predstavljale su doc.dr.sc. Nevena Dragičević i doc.dr.sc. Sanja Šurdonja.

više:http://www.fiuman.hr/rijecki-fakulteti-sudjelovali-na-16-sajmu-obrazovanja-edufairu-kako-bi-privukli-strane-studente/

Međunarodna konferencija „Brendiranje kulture“

Prvi dan trodnevne konferencije održan je na Građevinskom fakultetu u Rijeci, koje je bilo i suorganizator događanja. Konferenciju je otvorila Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, istaknuvši kako – jedinstveni slučaj u povijesti Europske unije da će u 2020. godini Hrvatska imati priliku predsjedati Vijećem Europe istodobno s programom Europske prijestolnice kulture, ne smijemo propustiti  iskoristiti za što bolje brendiranje Hrvatske na zemljovidu Europe.
Opširnije: https://rijeka2020.eu/medunarodna-konferencija-brendiranje-kulture-opravdala-ocekivanja/
 

Učenicima Prve riječke hrvatske gimnazije predstavljeno zanimanje sveučilišnog nastavnika i inženjera građevinarstva

Nastavnica Fakulteta, prof.dr.sc. Aleksandra Deluka – Tibljaš, sudjelovala je dana 7. veljače 2019., u aktivnostima profesionalne orijentacije koje provodi PRHG, a koje vodi psihologinja Škole Sabina Saltović. Prof. dr. Deluka-Tibljaš je učenicima završnih razreda Škole predstavila zanimanje sveučilišnog nastavnika i svoje osnovno zanimanje - zanimanje inženjera građevinarstva. Učenike je upoznala sa specifičnostima znanstveno-nastavnih radnih mjesta i ukazala na razlike sustava obrazovanja na gimnazijskoj i fakultetskoj razini te ukazala na elemente budućeg zanimanja o kojima bi trebali voditi računa već pri odabiru studija.
Učenici su posebno bili zainteresirani za predstavljanje poslova i zanimanja na kojima je moguće raditi po završetku studija Građevinarstva te je nekoliko njih iskazalo interes za upis studija.
                    

         

Komemoracija za prof. emeritusa Zorka Kosa

Povodom smrti Prof.emeritusa Zorka Kosa, dipl.ing.građ, dugogodišnjeg profesora i dekana Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci (2.2.2193. - 23.11.2018), održana je 7.2.2019 Komemeoracija na Građevinskom fakulteta ,u dvorani G-004.

novi list

Milutin Milanković – naš najveći znanstvenik među građevinarima

 
Povodom 60. obljetnice smrti poznatog matematičara, astronoma i klimatologa Milutina Milankovića na Građevinskome fakultetu Sveučilišta u Rijeci (R. Matejčić 3) održat će se 12.12.2018. prigodno predavanje pod naslovom “Milutin Milanković – naš najveći znanstvenik među građevinarima“. Predavanje će se održati u organizaciji riječke podružnice Hrvatskoga društva za mehaniku u predavaonici G-004 s početkom u 10:00 sati, a predavač će biti Gordan Jelenić.
 
Dodatne informacije o predavanju mogu se dobiti na http://www.csm.hr/?pg=vijest_detalji&lng=hr&vijest_id=288&lnk=hdm.

Konferencija "HKO – mehanizam za osiguravanje relevantnosti obrazovanja" (2)

Konferencija Hrvatski kvalifikacijski okvir – mehanizam za osiguravanje relevantnosti obrazovanja, 7. prosinca 2018. godine
Kampus Sveučilišta u Rijeci, zgrada Građevinskog fakulteta
 
Nacionalno vijeće za razvoj ljudskih potencijala u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Sveučilištem u Rijeci organizira konferenciju na kojoj se predstavljaju i raspravljaju novosti sa svih razina obrazovanja u Hrvatskoj. Ovogodišnja konferencija održat će se u Rijeci, 7. prosinca 2018., pod nazivom Hrvatski kvalifikacijski okvir - mehanizam za osiguravanje relevantnosti obrazovanja kaoveć četvrta u nizu konferencija Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala, koja je ove godine povezana i s obilježavanjem 45 godina rada Sveučilišta u Rijeci.
Sudionike će uvodno pozdraviti ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija te predsjednica Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala prof. dr. sc. Ružica Beljo Lučić.
Program Konferencije je moguće vidjeti ovdje
Ukoliko ste zainteresirani možete se registrirati i na dan Konferencije u holu Fakulteta.

6. humanitarni koncert "Gradimo bolju budućnost"

Pozivamo vas 

dana 9.11.2018. na  6. humanitarni koncert „Gradimo bolju budućnost“.

 
Organizatori koncerta su članovi Studentskog zbora Građevinskog fakulteta u Rijeci. Koncert se održava

u auli Građevinskog fakulteta na Kampusu s početkom u 18:30 sati.

Donacije posjetitelja namijenjene su udruzi "DIP" koja u sklopu svojih programa organizira provedbu aktivnosti za djecu i mlade s različitim poteškoćama u razvoju, poremećajima u ponašanju i kroničnim bolestima.

Nastupaju Djevojački zbor Josip Kaplan, Riječki komorni zbor „Val“, Medea & Mateo Žmak, Iva Santini, Glorena, Vintage Factory i drugi
 

Od rasnog arhitekta do prvoklasnog intelektualca

18. listopada  na Građevinskom fakultetu u Rijeci, održana je promocija knjige Misli o arhitekturi  Borisa Magaša.

Novi list o tom događaju

Boris Magaš - Misli o arhitekturi (2)

Pozivamo vas na promociju knjige o akademiku Borisu Magašu koja će se održati u četvrtak 18. listopada u 18.00h u predavaonici G-003 na Građevinskom fakultetu u Rijeci.

Pozivnica 


 

 

7. Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Rijeci

Panel povodom svečanog otvorenja 7. Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Rijeci u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanjai Sveučilišta u Rijeci, održati u četvrtak, 18. listopada 2018. od 10:00 do 11:00 sati u Zgradi Sveučilišnih odjela, dvorana 0-30, na Sveučilišnom kampusu, Radmile Matejčić 2, Rijeka. program
 
Panel pod nazivom „Koja znanja za budućnost treba Rijeka?“ održat će se kao moderirani razgovor između gostiju koji imaju ključne funkcije u području razvoja obrazovanjai lokalne uprave kako bi s posjetiteljima Sajma i svečanog otvorenja podijelili svoju viziju o razvoju i budućnosti Rijeke. Na panelu će sudjelovati mr.sc. Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke, Petar Mamula, dipl.ing., zamjenik župana Primorsko-goranske županije, prof.dr.sc. Sanja Barić, prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci,  Vedran Kružić, ravnatelj Regionalne razvojne agencija Primorsko-goranske županijete mr.sc. Ninoslav Šćukanec Schmidt, izvršni direktor Instituta za razvoj obrazovanja i organizator Sajma. Nakon panela pozivamo Vas na domjenak povodom svečanog otvorenja Sajma na koji su pozvani predstavnici Sveučilišta u Rijeci, visokih učilišta iz Hrvatske i inozemstva, predstavnici studenata te institucija i agencija iz područja visokog obrazovanja, predstavnici veleposlanstva stranih država u RH te medija.
 
Pozivamo Vas također da obiđete izlagački dio Sajmana kojemu će se od 10 do 16 sati predstaviti više od 30 izlagačkih institucija iz Hrvatske i 15 drugih zemalja te da u sklopu popratnog programa Sajma poslušate naše govornike i saznate  zašto je važno studirati, raditi i živjeti u Rijeci. Zatim da se inspirirate iskustvima stipendista i profesora Sveučilišta u Rijeci, Grada Rijeke, Veleposlanstva Japana i Francuske o mogućnostima stipendiranja i studentske razmjene te da sudjelujete na zanimljivim panel diskusijama i predavanjima. Iz programa Sajma izdvajamo predstavljanje inovativnog projekta „Zvuk Rijeke“ kojega će predstaviti autorski tim: Damir Martinović Mrle, Ivanka Mazurkijevič i prof.dr.sc. Vanja Travaš s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Detaljan program Sajma pronađite ovdje.
 
Sajam stipendija i visokog obrazovanja postao je prepoznatljiv događaj koji promiče širenje pristupa visokom obrazovanju u Hrvatskoj te poticanje međunarodne mobilnosti, na kojemu se na jednom mjestu predstavljaju stipendije i drugi oblici financijske potpore dostupni hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu.
 
Organizaciju ovogodišnjeg Sajma omogućile su potpore brojnih partnera: Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija (Donatori),Sveučilište u Rijeci i Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu (Glavni Partneri), Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Grad Zagreb (Pokrovitelji) te RIT Croatia (Sponzor). Cjelovit popis pokrovitelja, partnera, izlagača te više informacija o programu Sajma dostupno je na službenim internetskim stranicama Sajma.